direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

середу, 8 листопада 2017 р.



                            Від  джерела  до  моря

                                 Бережімо ріки, бережімо воду,

                                         Як матусю рідну, бережім природу.




                                                                       
31 жовтня —  Міжнародний день Чорного моря — свято, яке заснували представники Болгарії, України, Туреччини, Румунії та Грузії, щоб захистити води Чорного моря від забруднення. Ці країни в 1996 році розробили стратегічний план щодо реабілітації Чорного моря, суть якого полягала у проведенні різноманітних досліджень морського середовища моря та визначення основних заходів для його покращення.
                                                                  
             
     Cаме  в  цей  день  в  бібліотеці  була  оформлена  книжкова  виставка «Бурхливі  хвилі  морські»,  також  діти отримали  інформацію  про  Чорне  море  та  взяли  активну  участь у  вікторині  до  Дня  моря.                                                                                                                                     



                                Цікаві факти про Чорне море

  • Одна з давніх назв Чорного моря — Скіфське море. А стародавні греки називали його Негостинним морем. Причому згодом вони ж змінили його назву на Гостинне.
  • Досі не існує точної інформації щодо походження назви Чорного моря.
  • На дні Чорного моря є родовища нафти і газу.
  • У Чорному морі практично відсутні глибинні жителі через те, що вода на глибині нижче 150 метрів надзвичайно насичена сірководнем.
  • У Чорному морі водяться акули.







                         










Суспільство переймається  питанням незадовільної екологічної ситуації Чорного моря. Хоча на даний момент ці дії не привели до бажаного результату, але є надія, що в майбутньому ситуація буде покращуватися.

Останні дослідження екологів показують, що Чорне море стоїть на першому місці за кількістю шкідливих відходів. У морську воду через Дунай, Прут і Дніпро потрапляють промислові викиди двадцяти країн, причому найбільш забруднена північно-західна частина водойми, де зароджується більше половини живих організмів .



Щороку відзначаючи Міжнародний день Чорного моря, згадуйте  про красу і біль морської стихії і робіть усе можливе для збереження  його багатства.


















Немає коментарів:

Дописати коментар