direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

                       Жахливо веселі павучки до Хелловіну 

   Для виготовлення павучків нам знадобиться: чорний картон, білий папір, нитки для в'язання, клей та ножиці. Починаємо!
- Вирізаємо павучка з чорного картону;
- Вирізаємо очі з білого паперу.
- Приклеюємо очі павучку, малюємо зрачки.
- Беремо нитки для в'язання різного кольору та нарізаємо їх маленькими шматочками.
- Наносимо клей густим шаром на спинку павучкові та посипаємо нарізаними нитками.
   Готових павучків можна використати як декор.
   Читачі дитячої бібліотеки із задоволенням прийняли участь в майстер-класі,  дізналися про свято Хелловін та як святкують його в різних країнах.

 
   У ніч з 31 жовтня на 1 листопада американці та європейці святкують стародавнє кельтське свято – Хелловін.Зародилося це свято ще в середньовіччі у древніх кельтів та друїдів. Які таким чином відзначали перехід землі з літнього періоду на зимовий. Також за легендою вважалося, що в цей день на землю виходять різні капосні духи. Тому щоб вони не нашкодили, люди самі переодягаються в страшні костюми.
     З давніх давен це свято святкували в різних країнах. В Англії наприклад воно називалося Самайн. Традиційно на Самайн робили ярмарок урожаю, та готували страви з гарбуза.
     У словян теж є свято, яке має спільне коріння з кельтським Самайном. Воно називається "Осінні діди". Дідами називали духів предків. Коли хтось помирав говорили: "Пішов до дідів." В цей день готували страви для духів предків, щоб віддячити за допомогу.
    У Мексиці це свято називається День всіх Святих, відзначається воно 1 листопада. Цей день вважається поминальним, тому всі йдуть на кладовище та згадують померлих.

Немає коментарів:

Дописати коментар