direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

вівторок, 14 листопада 2017 р.



                                       Журавлик  миру


                                                     

      У  рамках  Року  Японії  в  Україні  Татарбунарська  бібліотека  для  дітей   щомісяца  проводить  масові  заходи, такі як книжкові  виставки,  вікторини, майстер-класи, огляди   літератури. 

     14  листопада в  читальному  залі був  проведений  майстер - клас  з  дітьми  5-7  кл. по  виготовленню  орігамі "Журавлика  миру". Перед  початком бібліотекар Тимошенко А.І.  зазначила, що орігамі – давнє мистецтво складання різноманітних фігур з паперу без застосування ножиць і клею.  З давніх часів орігамі відігравало найрізноманітнішу роль у житті японців, спочатку його використовували як прикрасу весільних церемоній і ритуальних дійств. Тривалий час технікою складання паперу володіли лише представники вищих станів. І тільки після Другої світової війни орігамі вийшло за межі Сходу і стало доступним кожному.

Тимошенко А.І. провела  майстер - клас  по  виготовленню японських  журавликів у техніці  орігамі. Відомо, що в східних  країнах  вони  вважаються символом щастя, дружби та любові. За японським   повір'ям, якщо  скласти  з  паперу  тисячу   журавликів, а  потім подарувати  їх своїм друзям, то обов’язково здійсниться найзаповітніша мрія.

Діти були дуже захоплені розповіддю та втілювали у своїх журавликах  мрію  про  мир в Україні, надію на краще життя та здійснення бажань.











Немає коментарів:

Дописати коментар