direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

понеділок, 20 листопада 2017 р.


      В  традиціях  скандинавської  казки



 «Я не хочу писати для дорослих!»
«Діти повинні гратися, радіти життю,
бути щасливими…» 

(Астрід Ліндгрен)



    Астрід  Ліндгрен - шведська дитяча письменниця, чиї книги перекладені більш ніж 85 мовами та видані більше ніж у  100 краінах. 
Сьогодні вона найбільш відома завдяки своїм творам про «Карлсона, який живе на даху» та «Пеппі Довгапанчоху».



      З нагоди 110 річниці з дня народження Астрід Ліндґрен  згадаємо  деякі  моменти її біографії. Одна з найвідоміших дитячих письменниць усього світу видала понад 30 книжок для дітей: першу — 1944 року, останню — 1981‑го. З‑під її пера вийшли такі уславлені твори, як «Пеппі Довгапанчоха», «Ми всі з Бюллербю», «Еміль із Льоннеберги», «Карлсон, який живе на даху», або ж «Брати Лев’яче Серце».








     14  листопада в  читальному  залі  бібліотеки  пройшла  бесіда , присвячена літературним героям шведської письменниці А.Ліндгрен. Діти, які були присутні на заході, познайомилися з дитячими та юнацькими роками життя письменниці. Дізналися, як і чому вона стала письменницею, звідки з’явилися в її уяві, а потім і в літературному світі відомі книжкові герої. На заході пролунали уривки з улюблених творів письменниці, які були представлені для дітей, а саме: "Пеппі Довгапанчоха", "Малий і Карлсон, що живе на даху", "Роні дочка розбійника". Чудовим  доповненням  до  заходу  стала  книжкова  виставка «Карлсон, що  живе  на  даху».










       У своєму житті Астрід Ліндґрен не обмежувалася лише літературною діяльністю. Вона знаходила час для виступів на телебаченні і радіо. Маленькі діти із задоволенням слухали свої улюблені казки в авторському виконанні Астрід Ліндґрен.   Сьогодні її твори перекладені на багато мов в 60 і більше країнах світу. Письменниця  отримала премії та нагороди: орден Посмішки, медаль Нільса Хольгерсона, російську медаль ім. Льва Толстого, чілійську премію ім. Габріели Містраль, шведську премію Сельми Лаґерльоф, шведську Державну премію з лі­тератури...
    А одного дня Ліндгрен дізналася, що її нагородже­но головною відзнакою казкарів – золотою медаллю Ганса Крістіана Андерсена.





Немає коментарів:

Дописати коментар