direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

вівторок, 21 листопада 2017 р.



                                Постаті  революції








 
Цьогоріч Україна відзначає століття Української революції 1917-1921 років. Українська революція 1917-1921 років – це національно-визвольна боротьба українського народу за незалежність та створення власної держави. Її очолила Українська Центральна Рада, що стала представницьким органом українських демократичних сил. Хоча революція не досягла своєї мети, вона започаткувала процес формування української нації та відновила традицію українського державотворення.


 
Українська революція 1917-1921 років розпочалася в умовах революційних потрясінь, які охопили Російську імперіюу березні 1917-го.У ході революції український народ уперше в ХХ сторіччі створив незалежну національну державу, яка у формі різних утворень мала всі ознаки незалежної держави: територію, кордони, символи, органи влади, військо , гроші, мову. Вперше після століть бездержавності відбулось об’єднання в одній соборній державі східних і західних українських земель.
     20 листопада  в читальному залі бібліотеки для дітей була відкрита книжкова виставка «Постаті  революції», приурочена 100-річчю проголошення Української народної республіки.


        Завдяки цій виставці діти можуть перенестися в минуле століття та ознайомитися як починаючи  з весни 1917 року відбувалося становлення української держави – розбудовувався державний устрій, працювали  урядові організації, вводилась українська грошова одиниця, діяла церква, розвивалося власне військо і флот, освіта і культура.



Немає коментарів:

Дописати коментар