direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

четвер, 24 жовтня 2019 р.

                           Вічна    пам’ять  визволителям  української  землі                            

   Події Другої світової  війни одна з  трагічних сторінок в новітній  історії українського народу. Для українців перемога над нацизмом та звільнення території УРСР від німецьких загарбників має величезне значення. Вона стала можливою завдяки значному напруженню сил усього народу, солдатів Червоної армії, партизанських загонів та підпільників, трудівників тилу.  Український народ відстояв своє право на існування, право жити на рідній землі. 


       21-24 жовтня в районній бібліотеці для дітей пройшли патріотичні хвилинки  «Вічна пам’ять визволителям української землі». Діти  дізналися  про події визволення України від нацизму в 1944 році.  Саме в  цей день, 28 жовтня, українці  вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України; мільйонів людей, які постраждали від дій фашистських окупантів, а головне – героїв-ветеранів Другої Світової війни, які дожили до наших днів та є для нас прикладом мужності, відваги, жертовності та любові до Батьківщини. Бібліотекарі провели огляд літератури, представленої на тематичній книжковій виставці «Сторінки про війну гортаю».

       

 Ми повинні пам’ятати  усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні. Завдяки цій перемозі український народ зберігся як етнос, зберіг свою мову і культуру для нащадків.

Немає коментарів:

Дописати коментар