direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

пʼятницю, 4 жовтня 2019 р.

Уроки доброти


 В районній бібліотеці для дітей пройшли бібліотечні уроки для учнів 2-Г та 2-Б класів НВК «Школа-гімназія». Дітлахи «подорожували»  книжковими полицями, вивчаючи  розміщення бібліотечного фонду, де знаходяться довідкові видання та що таке виставки книг і навіщо вони, взагалі, потрібні. 



Уроки проходили напередодні Всесвітнього дня тварин, який відзначається 4 жовтня. Дата проведення Дня тварин була вибрана на честь дня пам’яті відомого католицького священика Франциска Ассизького,  котрий вважається в католицькій культурі покровителем тварин. 
Святий Франциск з особливою турботою ставився до усіх живих істот і відчував їхній біль і страждання гостріше за свої власні. З ким частіше за все ми маємо справу?  Звичайно ж  з домашніми тваринами.  І діти розказували  про своїх улюбленців. Серед них були і кролики, і папуги, і морські свинки, і котики, і собачки. 




Останніх більше всього, саме тому бібліотекарі акцентували увагу на особливостях догляду за котами і собаками та разом з другокласниками  вивчали їхню «мову»,  щоб краще розуміти їх. 



Кожна тварина має свій характер, свої особливості поведінки, уподобання. Беручи в дім будь-яку живу істоту, ми беремо на себе велику відповідальність. 

Але ж тварини мають значний вплив на життя людини, бо для неї, особливо для дітей, дуже важливо про когось піклуватися, виявляти свою любов. 




Саме спілкування з ними допоможе вирости доброю, чуйною, відповідальною людиною, небайдужою до інших. Головне — це пам’ятати, що ми відповідальні за тих, кого приручили.














Немає коментарів:

Дописати коментар