direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

четвер, 17 жовтня 2019 р.






                                           

Життєве кредо Оскара Уайльда   -  перед  красою схились

Оскар Уайльд — поет, драматург і прозаїк, який найповніше втілив у своїй творчості художні принципи англійського естетизму.  Віддаючи належне творчим пошукам молодий О. Уайльд пішов власним шляхом.

Життя і творчість Оскара Уайльда тогочасне суспільство сприймали по-різному: для когось він був шукачем краси, поетом, філософом, письменником, «найкращим із сучасних драматургів»; для інших – рабом прози, який усе життя грав чужу роль; ще для певної категорії він – майстер краси, «король життя», естет, неординарна особистість, яка жила за власним сценарієм.


                                                                                 




16 жовтня бібліотекарі районної бібліотеки для дітей познайомили користувачів з творчим портретом Оскара Уайльда. Читачі   дізнались багато цікавого про життєвий та творчий шлях письменника, чий спосіб життя наслідували, чиї судження про красу і мистецтво були гаслами для творчої молоді 19 століття.  Роздумами про співвідношення добра, користі й краси проникнуті майже всі твори Уайльда, втім, фінали казок зазвичай песимістичні: Зло непереможне, торжество Добра не відбувається. Попри це, разом із саркастичним висміюванням вад несправедливого світу, казки Уайльда містять пристрасну проповідь добра, співчуття і краси.
софом, письменником, «найкращим із сучасних драматургів»; для інших – рабом прози, який усе життя грав чужу роль; ще для певної категорії він – майстер краси, «король життя», естет, неординарна особистість, яка жила за власним сценарієм.



Немає коментарів:

Дописати коментар