direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

середу, 9 жовтня 2019 р.

Козацькі вожді



 Улюблена Богом перлина
Для всіх українців одна —
Козацька моя Україна,
Хлібів золотих сторона.
Негодами лютими бита,
Віками ти йшла до мети,
Тобі  зорею світити,
І волю, і долю знайти
 14 жовтня, на свято Покрови   Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва та День Захисника   України. Сьогодні великої уваги набуває відродження українського козацтва,бо це є відродження України. Не випадково для святкування обрано саме цей день,бо Покрова здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити, бо народ ставився до козаків з повагою і любов’ю, сприймав їх як символ мужності, честі, людської  і національної гідності. В районній бібліотеці для дітей до Дня українського козацтва була оформлена виставка-інсталяція  «Козацькі вожді України»,  де представлені книги, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями. Прикрашають виставку символи козацтва: козак та червона калина.                                                           
 Діти з цікавістю прослухали інформацію про козацьких вождів, життя та побут козаків, ознайомилися з книгами про славні козацькі традиції,побут і життя козаків на Січі та історію виникнення козацтва в Україні.
    Тож будемо боротися за відродження рідної мови, національної культури, проникати в таємниці історії. Любімо Україну! Шануймо її! І хай кожен з нас своїми добрими ділами стверджує,  що козацькому роду нема переводу!

Немає коментарів:

Дописати коментар