direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

вівторок, 19 лютого 2019 р.

Небесна сотня в пам’яті жива




Горить свіча і пам’яті сльоза

додолу з неї краплями стікає.
Земля ридає, плачуть небеса –
Героїв Україна пам’ятає.

              @Діанка Писарчук










20 лютого 2014 року… Минуло вже цілих  п’ять років відтоді, як відлетіла у вічність янголами Небесна сотня.  Сумний список відкрився  ще  22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. 

В один день тисячі мирних людей стали солдатами свого народу. Найбільш жорстоке протистояння відбулося саме 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, де переважно від куль снайперів, загинула майже сотня людей. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – ті, хто лише починав жити. 


Документальна хроніка тих днів не може залишити нікого байдужим. Це відчувалось, спостерігаючи за реакцією читачів районної бібліотеки для дітей, які стали учасниками відео перегляду «Майдан стогнав, а Сотня в небо йшла». Принишклі вони мовчки дивилися на трагедію, яка розгорталась на екрані.

                          Українці  продемонстрували  всьому світові, що ми - велична нація, яка прагне жити у вільній країні з європейськими цінностями. І діти мають про це знати.





Немає коментарів:

Дописати коментар