direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

середу, 13 лютого 2019 р.

                                Солдат війни не вибирає 

30 років минуло вiдтодi, як вивели з Афганiстану радянські війська, але рани цiєї війни кровоточать i досi. Не можуть матерi забути загиблих та покалiчених синiв, а дружини та дiти своїх чоловiкiв i батькiв. Ми маємо знати про страшнi подiї безглуздої афганської вiйни i пам’ятати, що і серед нас живуть люди, якi в 20-30 рокiв стали свiдками й учасниками воєнних подiй. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.  

 15 лютого - особливий день для афганців. Цього дня закінчилась нарешті війна. Щороку ветерани афганської війни відзначають останній день виведення  радянських військ з Афганістану.
      11 лютого в Татарбунарській бібліотеці для дітей відбулася зустріч «Солдат війни не вибирає»  з ветеранами-афганцями.  На цю важливу зустріч завітали учні 8-Б класу НВК Школа-гімназія. Запрошений на зустріч старшина Степанов Вадим Захарович розповів дітям про події афганської війни, та про те, що був сапером та отримав поранення в тій страшній війні. Він наголосив,  що найстрашніше і найбезглуздіше в світі – це війна.  За проявлений героїзм Вадим Захарович був нагороджений орденом «За відвагу». Діти прийняли  активну участь в цьому заході. Вони з цікавістю слухали розповідь про події тих минулих літ  та задавали запитання до воїна – інтернаціоналіста.
 

Хвилиною мовчання  вшанували всіх, хто не прийшов з тієї страшної війни.  Також до уваги дітей була оформлена книжкова виставка «Ціна чужої війни»,  на якій відображались матеріали про воїнів-афганців  нашого району, журнальні та газетні статті, документальна хроніка та художня література.
  Покоління воїнів-афганців пройшло кривавими дорогами афганської війни, залишаючи на них життя  і біль втрат. Афганських подій ніколи не викреслити з календаря. І скільки б ми не повертались до тих подій, все переоцінюючи, істина залишається одна – незмінно житиме память про Афганістан.


Немає коментарів:

Дописати коментар