direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

 Слово рідної мови

Міжнародний День рідної мови відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. І в Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема української мови на українських землях нараховує кілька століть.

Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кілька тисячолітньої  еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Згадаймо слова Ліни Костенко «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». Рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу. Українська мова – це мова віршів, пісень, казок, прислів’їв, приказок, скоромовок, легенд нашого краю. Це наше багатство.
21 лютого  в  Татарбунарській  районній  бібліотеці для дітей бібліотекарі  оформили  книжкову виставку  «Ласкава, мамина, єдина наша мова» та  провели огляд видань, представлених на ній.  Учні показали гарні знання з рідної мови під час участі в мовознавчому лабіринті «Розвивайся, звеселяйся, моя рідна мово». Протягом заходу діти проходили  загадковим лабіринтом, де перед ними розкривались таємниці рідної мови, її багатство та чарівний світ та краса. Народ, держава, мова – це поняття не роздільні.Без мови  немає народу, і, навпаки, без народу не існує мови.
Берегти її, плекати
буду всюди й повсякчас,
бо ж єдина – так, як мати,

мова в кожного із нас!


Оксана Забужко








Немає коментарів:

Дописати коментар