direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

середу, 11 жовтня 2017 р.


                                 Лицар  сумного  образу   

 

         9  жовтня в  читальному  залі   була  представлена  виставка  однієї  книги  «Дон Кіхот»  до  470-річниці від  дня  народження  М. Сервантеса.






    Мігель де Сервантес Сааведра — відомий іспанський письменник, автор роману «Дон Кіхот». Народився  29 вересня 1547 року в сім’ї збіднілих дворян, в місті Алькала-де-Енарес.
      У 1605 р побачила світ перша частина найбільшого роману Сервантеса — «Хитромудрий ідальго Дон Кіхот Ламанчський», який, будучи пародією на лицарські романи, став справжньою енциклопедією життя Іспанії XVII в. Але світова популярність прийшла до Сервантеса далеко не відразу. Задуманий він був як пародія на лицарські романи, якими на той час зачитувалася Іспанія. Роман "Дон Кіхот" викликав нечуваний інтерес у читачів. Через десять років після виходу в світ першої частини роману Сервантес написав другий том "Дон Кіхота", який з'явився у продажу 1615 року)..




                                                                 





Мораль  твору  така, що  людям варто час від часу замислюватися над тим, чи немає розбіжностей між їх бажаннями та можливостями, між реальним та ідеальним. Тому популярність роману Сервантеса переживає сторіччя. Історія Дон Кіхота — це приклад того, що не час створює людей, а люди прикрашають його, як це зробив середньовічний інтелігент Сервантес і його Дон Кіхот, що не завжди в «жорстокий час» бувають «жорстокі серця».



Немає коментарів:

Дописати коментар