direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

вівторок, 10 грудня 2019 р.

                                      Право знати право


        
В Україні щороку, починаючи з 2008, проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини. Головні завдання Тижня – показати важливість правової освіти українців, виховувати в них повагу до закону та прав людини, залучити до участі в цікавих правових заходах.
     Дитинство - найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Будь-яка  людина, починаючи з самих юних років, стикається з ситуаціями, коли необхідно знати свої права і обов’язки.
                                                                                     Саме тому з 7 по 10 грудня в  Татарбунарській  бібліотеці для дітей пройшов цикл заходів : правовий майданчик  «Право знати право»  та правознавча вікторина «Мої права і Я». Читачі почули цікаві факти з історії права, що засвідчували, як довго людство йшло до усвідомлення того, що кожна людина – унікальна і потребує захисту. Було розглянуто «Декларацію прав людини» й «Конвенцію прав дитини».                                                                      

Відеоролик, підготовлений бібліотекарями, дозволив ознайомитися з головними положеннями «Конвенції…», дізнатись, що про них думають самі діти. Звичайно ж, згадали і про те, що усі діти мають не лише права, а й обов’язки – стосовно себе самих, родини, школи, суспільства. ». Вікторина з правових питань допомогла виявити рівень правової свідомості дітей.


Немає коментарів:

Дописати коментар