direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

пʼятницю, 22 листопада 2019 р.

Горять свічки в людських долонях


 У XX сторіччі  український народ пережив одну з  найстрашніших  трагедій  своєї історії – Голодомор. Україна, яка завжди годувала  хлібом  весь  світ, зазнала  масового голоду. Країна втратила тоді мільйони своїх дітей.



Голодомор 1932-1933 років -  злочин сталінської тоталітарної системи проти українського народу, який спричинив національну катастрофу. Конфіскацію продовольства комуністичний режим застосував як зброю масового знищення населення. За оцінками дослідників, втрати від голоду становили від 7 до 10 млн. осіб. Вперше проблема голодомору об'єктивно була висвітлена лише у 1992-1993 роках  вже у незалежній Україні.

21 листопада в районній бібліотеці для дітей відбулася година пам’яті «Великий голод - вічний гріх». Читачі  дізналися про причини і наслідки цієї трагедії, переглянули   відео спогад  «Про Голодомор на Україні 1932-1933 років».  Бібліотекарі провели огляд видань представлених на  книжковій  виставці «Біль душі людської».



Голодомор 1932-1933 років — це глибока рана в душі українського народу.  Поклонімося ж пам’яті мільйонів загиблих земляків наших.




Немає коментарів:

Дописати коментар