direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

середу, 18 грудня 2019 р.

                                Чай здоров’ю кращий друг

  15 грудня в світі неофіційно відзначається день чаю. Це не просто напій, це традиція і культура з тисячами років історії. У різних країнах світу своя культура споживання цього напою. Цікаві рецепти можуть зробити звичайне чаювання - справжньою розвагою!
Міжнародний День чаю дуже популярний в світі. Ідея святкування такого дня з'явилася давно. Однак вперше відсвяткували цю дату після громадських форумів в індійському Мумбаї і бразильському Порту-Алегрі в 2004 році.


 Кожного року у світі вирощують понад три 
мільйони тонн чаю і завдяки цьому кожного дня люди купляють близько трьох мільярдів чашок цього прекрасного напою. Сьогодні на прилавках магазинів можна побачити величезну різноманітність чаю, проте якщо це справжній чай, а не суміш трав, його роблять з листків зірваних з однакових чайних кущів . Для того, щоб ми могли смакувати різними типами, чаю такими як чорний та зелений, зібране листя перед пакуванням по різному обробляють.
�орту-Алегрі в 2004 році.

18 грудня в Татарбунарській  районній бібліотеці для дітей відбулося чаювання, присвячене Міжнародному Дню чаю. Бібліотекарі пригощали дітей різними смаколиками та розповіли їм про історію виникнення чаю, його види. Також  діти переглянули цікавий відеоролик, з якого дізналися про корисні властивості цього тонізуючого напою, способи заварювання чаю та поради щодо його вживання. До уваги читачів була запропонована тематична виставка з атрибутами «Чай – напій здоров’я».
-Алегрі в 2004 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар