direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

середу, 20 листопада 2019 р.

Дитина та її права


 Щороку 20 листопада відзначають Всесвітній день дитини — свято, спрямоване на підтримку захисту прав дітей. В цей день  у 1959 році  Генеральна Асамблея ООН ухвалила Декларацію прав дитини, а згодом — Конвенцію про права дитини. Основна ідея Конвенції полягає в найкращому забезпеченні інтересів дитини. Її положення зводяться до чотирьох основних вимог, які мають забезпечити права дітей: виживання, розвиток, захист і забезпечення активної участі в житті суспільства. 

Головний принцип, який проголошує Конвенція - визнання дитини повноцінною і повноправною особистістю. Саме в цей день в районну бібліотеку для дітей завітали учні 5-А класу Татарбунарської ЗОШ №1  на урок правознавства «Перед усім як права качати, кожна дитина повинна їх знати. Бібліотекарі ознайомили дітей з історією виникнення свята та підготували розгорнуту тематичну виставку «Права дитини в сучасному суспільстві.
 Наприкінці  заходу учні  переглянули відеоролик «Конвенція про права дитини» та  провели обговорення теми. 
Цей день — це нагадування суспільству про необхідність захищати їхні  права дітей,  щоб усі вони росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали гідними громадянами своєї держави.






Немає коментарів:

Дописати коментар