direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

пʼятницю, 8 листопада 2019 р.

                   Безцінна спадщина мого народу
    9 листопадаУкраїна святкує День української писемності та мови. А також вшановують пам'ять Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
 За своєю мелодійністю українська мова вважається другою в світі, поступаючись тільки італійській. Сьогодні нею розмовляють близько 45 мільйонів людей.
   Упродовж століть українська мова зазнавала суттєвих утисків і заборон з боку різних держав, залежно від того, під чиєю владою опинялася Україна. Нині українська мова має державний статус.
ідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
           Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. Саме в цей день  районна бібліотека для дітей запросила своїх користувачів на  літературну вікторину, під час якої  були проведені мовознавчі конкурси . 
 Також бібліотекарі  розповіли  дітям про значення мови  в житті кожної людини, зачитали рядки з віршів про мову відомих українських письменників. Всі разом  здійснили подорож по книжковій виставці  «О мово моя, душа голосна України».    А школярі молодшого залу прийняли участь в поетичному струмочку та погралися в гру «Закінчи прислівя».
 Мова – запорука існування народу. Захищаючи рідну мову – захищаємо свою честь, гідність, право на існування, право на майбутнє. Тож плекаймо, зберігаймо, розвиваймо рідну та співучу українську мову!


Немає коментарів:

Дописати коментар