direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

четвер, 30 травня 2019 р.

Геть паління! 

Ми - здорове покоління

    Традиційно щороку 31 травня весь світ і Україна, в тому числі, відзначає День боротьби з тютюнопалінням.  За статистичними даними, Україна займає одне з перших місць в Європі за кількістю курців. Кожен другий дорослий українець курить. В цілому в країні 15,5 млн. курців, і з кожним роком кількість викурених сигарет зростає. В Україні приблизно третина населення у віці від 18 до 25 років є постійними курцями. Більш як половина всіх курців свою першу сигарету викурила у віці до 12 років. День боротьби з тютюнопалінням був встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я.
    Куріння перетворилося на соціальну проблему, якою змушені займатися міжнародні організації. Багато країн світу відмовляються від тютюнопаління, створюють спеціальні закони щодо обмеження паління або вживання тютюну у спеціально відведених місцях. Також багато європейських держав встановили високі ціни на продаж цигарок, це своєрідна боротьба з палінням серед населення. Адже воно завдає величезної шкоди не лише організму людини, а й державі. Особлива небезпека у тому, що все більше до тютюнопаління долучаються діти. За неофіційними даними сьогодні курять близько 17% школярів. Ще одна сумна цифра - щороку від паління в Україні помирає 120 тисяч людей.
В рамках відзначення Дня боротьби з тютюнопалінням в читальному залі районної бібліотеки для дітей відкрита міні виставка «Геть паління! Ми - здорове покоління», яка  розповідає про вплив тютюнового диму на здоров’я, захворюваність і смертність населення, також даються рекомендації, як позбутись цієї згубної звички. А хвилинки здоров’я, які провели бібліотекарі - це привід ще раз задуматись, що для кожного з нас важливіше, здоров’я чи сумнівне задоволення. І якщо у когось із людей, що курять десь глибоко дозрівало бажання розпрощатись з тютюном, то чому б не зробити це саме сьогодні?  Ми маємо бути здоровою нацією! 




Немає коментарів:

Дописати коментар