direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

четвер, 25 квітня 2019 р.

Чорна трагедія на кольоровій землі

26 квітня 1986 року. Чорний день в історії України. День, коли  Чорнобиль став відомий усьому людству. Гірка, як полин, слава…
1 година 23 хвилини  40  секунд. Натиснуто кнопку аварійної зупинки реактора. Пізно…Через декілька секунд – вибух.
 ХХ століття дало світові не до кінця вивчену силу – атомну енергію, яка, вийшовши з-під контролю людини, змусила жахнутися і замислитися. Такої техногенно-екологічної катастрофи людство ще не знало.
«Чорна трагедія на кольоровій землі» - під такою назвою в Татарбунарській  районній бібліотеці для дітей  відбулася година-реквієм, під час якої  читачі згадали про найстрашнішу екологічну катастрофу. 
Бібліотекар  Мельник С.Ф. розповіла про мужність рятувальників, які ціною свого життя захистили світ від небувалої біди, а також познайомила з книгою Євгена Гуцала «Діти Чорнобиля».  Для наших читачів в читальному залі бібліотеки діє книжкова викладка «Чорнобиль - біда на багато поколінь».  На виставці представлено видання, у яких детально описуються події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу.
Чорнобиль – це вже історія України… Віддзвонили чорнобильські дзвони, а ми повинні пам’ятати  тих, хто пішов у вічність,  рятуючи людство від ядерної смерті у квітні 1986-го.



Немає коментарів:

Дописати коментар