Сторінки
direction="right"
пʼятниця, 25 вересня 2020 р.
Малина - корисний дарунок лісу.
Слово "малина" у нас відразу асоціюється із літом, смачною їжею, лікуванням під час застуди або ж яскравим малиновим кольором. Малина не тільки смачна та корисна, це ще й надзвичайно особлива угода.
У світі налічується понад 200 видів малини. Малина буває чотирьох різних кольорів: червоною, фіолетовою, золотистою та чорною. Найбільш сприятливий клімат для росту малини є у США.
Корисні властивості малини:
- Містить багато клітковини, вітаміну С і Е, калію та фолієвої кислоти.
- Допомогає знизити високий кров'яний тиск.
- Має протизапальну властивість.
Користь для здоров'я від спожитої малини включає в себе поліпшення роботи травної системи, посилення імунного захисту, здорове функціонування серця. Малина сприяє у підвищенні пам'яті, підтримці сильних кісток, поліпшення зору.
Пропонуємо приготувати корисні солодощі з малини.
Варення «П’ятихвилинка»
Воно готується в два етапи всього лише по 5 хвилин кожен. Вам знадобиться: 1 кг малини, 1,5 кг цукру.
Спосіб приготування: Малину переберіть, відбираючи сміття і зіпсовані ягоди. У мисці пошарово засипте малину цукром і залиште на 3-4 години, щоб виділився сік. Отриманий малиновий сік злийте в каструлю. Уварюйте сік 10-15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.В отриманий сироп додайте малину, перемішайте, зніміть пінку і після закипання варіть ще 5 хвилин.
Пастила з малини
Свіжозібрану, цілком дозрілу малину перебрати, насипати в емальований посуд і поставити в духовку. Добре прогріті, розм’якшені ягоди протерти через сито або друшляк і змішати з цукром. Суміш пюре з цукром уварити, перекласти отриману масу в лотки і поставити в піч або духовку, щоб маса підсохла. Готову пастилу зберігати в тих же лотках. На 1 кг пюре – 400-500 г цукру.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар