direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

пʼятницю, 25 вересня 2020 р.

Малина - корисний дарунок лісу. Слово "малина" у нас відразу асоціюється із літом, смачною їжею, лікуванням під час застуди або ж яскравим малиновим кольором. Малина не тільки смачна та корисна, це ще й надзвичайно особлива угода. У світі налічується понад 200 видів малини. Малина буває чотирьох різних кольорів: червоною, фіолетовою, золотистою та чорною. Найбільш сприятливий клімат для росту малини є у США. Корисні властивості малини: - Містить багато клітковини, вітаміну С і Е, калію та фолієвої кислоти. - Допомогає знизити високий кров'яний тиск. - Має протизапальну властивість. Користь для здоров'я від спожитої малини включає в себе поліпшення роботи травної системи, посилення імунного захисту, здорове функціонування серця. Малина сприяє у підвищенні пам'яті, підтримці сильних кісток, поліпшення зору. Пропонуємо приготувати корисні солодощі з малини. Варення «П’ятихвилинка» Воно готується в два етапи всього лише по 5 хвилин кожен. Вам знадобиться: 1 кг малини, 1,5 кг цукру. Спосіб приготування: Малину переберіть, відбираючи сміття і зіпсовані ягоди. У мисці пошарово засипте малину цукром і залиште на 3-4 години, щоб виділився сік. Отриманий малиновий сік злийте в каструлю. Уварюйте сік 10-15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.В отриманий сироп додайте малину, перемішайте, зніміть пінку і після закипання варіть ще 5 хвилин. Пастила з малини Свіжозібрану, цілком дозрілу малину перебрати, насипати в емальований посуд і поставити в духовку. Добре прогріті, розм’якшені ягоди протерти через сито або друшляк і змішати з цукром. Суміш пюре з цукром уварити, перекласти отриману масу в лотки і поставити в піч або духовку, щоб маса підсохла. Готову пастилу зберігати в тих же лотках. На 1 кг пюре – 400-500 г цукру.

Немає коментарів:

Дописати коментар