direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

четвер, 23 січня 2020 р.

Народжена бути єдиною

22 січня Україна святкує День соборності – більше ста  років тому, у 1919 році, було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно - Української Народної Республіки (ЗУНР).  Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу,  яку створює сам народ,  як вільну, суверенну, демократичну, правову і соціальну.
            Саме до цієї  історичної  дати в  районній  бібліотеці для дітей  відбувся бібліомікс «Соборність, єдність, неподільність».

Метою цього заходу  є  розширення кругозору читачів про історію виникнення та святкування Дня  Соборності України, прищеплення любові та поваги до історичних та культурних надбань українського народу, пробудження інтересу до минулого, виховування почуття національної гідності, гордості за Батьківщину та народ.
Акт Злуки досі шанують, бо він лишився знаменною подією, що дала змогу заявити перед усім світом про неподільність українських земель, єдність і солідарність українського народу.  Це орієнтир для усіх поколінь борців за волю України, заклик до єдності й неподільності українських земель і українського народу від Закарпаття до Донбасу.

Немає коментарів:

Дописати коментар