direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

середу, 17 липня 2019 р.


                                              Чорний ніс, пухнастий хвіст


  "Якщо я насправді коштую сто тисяч мільйонів, то чи можна отримати трохи готівкою, щоб я міг купити маленьке цуцення?"
                 Астрід Ліндгрен "Малий і Карлсон"


Достеменно невідомо, коли і як собаки стали невід'ємною частиною людського життя, а й без доказів ясно, що собака в якості компаньйона і друга - це найкраще, що могло статися з людьми.


 Сьогодні роль собаки в житті людей дуже важлива, вона виконує безліч функцій. Собака - це зазвичай домашній улюбленець усієї родини, який зігріває своїм дружнім ставленням серце, розважає, охороняє дім. Також, собака робить багато корисного для нас. Спеціально навчені собаки допомагають розшукувати людей в горах, рятувати на воді, несуть службу в поліції, а інші стають поводирями людей, які втратили зір.
Собаки не вимогливі у відносинах, вони швидше схильні віддавати, ніж просити щось для себе. Їх любов безумовна і не залежить від того наскільки їх господар успішний, забезпечений, красивий та інше. Вони просто нас люблять. Собаки хочуть бути з нами і в радості, і в горі, вони на рідкість віддані друзі. Ця їх особливість була помічена і використана на благо пацієнтам лікарями. У деяких зарубіжних клініках пацієнтам дозволяють спілкуватися з їх собаками, і такі дружні візити дуже помітно покращують стан хворих.
       На бібліомайданчику діти познайомилися з Джеррі, також розглянули тематичну виставку літератури і дізналися багато цікавого про четвероногих друзів. Джеррі подарував юним читачам позитивні емоції. Дітлахи із задоволенням гралися з собакою та розмалювали розмальовки. 
 Важко доводиться безпритульним тваринам. Їх нікому обігріти, нагодувати і піклуватися. Хотілося б, щоб у світі було менше безпритульних тварин, щоб люди не викидали напризволяще своїх вихованців.

Немає коментарів:

Дописати коментар