direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

середу, 10 липня 2019 р.

Лети ж рідне слово, лети в рідний край

«Діти - се наш дорогий скарб, 
се наша надія, се – молода Україна»
 Олена Пчілка

 Кажуть, що поет оживає кожен раз, коли його вірші читають. 17 липня  виповнюється 170 років від дня народження Олени Пчілки, тому бібліотекарі районної  бібліотеки для дітей на сьогоднішньому бібліомайданчику знайомили дітлахів із творами та біографією цієї дивовижної жінки.


Поетеса, науковець, фольклорист і етнограф, автор прозових та драматичних творів, перекладач, видавець, активна громадська діячка – це все вона, Олена Пчілка. Окрім того, вона -  ніжна й мудра матір, яка виховала геніальну Лесю Українку. 

Досить значний внесок зробила письменниця в розвиток дитячої літератури. Вона написала й видала багато віршів, п’єс, казок, розповідей для дітей, а також перекладів й «переспівів» світової класики: Овідія, Міцкевича, Гете, Андерсена.

Мелодійно «дзвенів»  поетичний струмочок «Лети ж рідне слово, лети в рідний край» на бібліомайданчику .  Діти читали вірші Олени Пчілки, яка протягом усього життя боролася за майбутнє відродження національної культури, за право говорити, писати й друкувати книжки рідною мовою, і намагалися декламувати їх якомога краще.


Немає коментарів:

Дописати коментар