direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

середу, 25 квітня 2018 р.



   


                        Терновий   вінець  Чорнобиля 




З'явилось тавро-Чорнобильська зона...

У гарному небі проклята  ворона...

Чорнобильська зона-нема там  життя.

Чорнобильська зона пливе в небуття.

Одне в нас завдання не дати нікому

Створить ще на світі десь прокляту зону.

                     Ірина Іващук.

      26 квітня 1986 року... Була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.




      20 квітня 2018 року в дитячій   бібліотеці  пройшов урок  памяті   "Терновий  вінець  Чорнобиля"під час якого   читачі  бібліотеки  згадали ті трагічні події , які відбулися  у квітні 1986 року на Чорнобильській АЕС, вшанували  тих, хто не шкодуючи свого здоров’я  та  життя  заслонили собою світ  від  радіаційної хвилі, та була  оформлена  книжкова  виставка "Чорнобиль…Трагедія…Пам’ять..."






      Саме в цей день сталась найбільша трагедія не тільки України, а й усього людства – вибух на Чорнобильській АЕС. Сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря після аварії в Чорнобилі, була в 30-40 разів більшою, ніж при вибуху атомної бомби в Хіросімі. Катастрофа  вважається  найбільшою за всю історію ядерної енергетики , як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.
  

 Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60 % радіоактивних речовин осіло на території Білорусі. Близько 200 000 осіб були евакуйовані із зон забруднення.

        Чорнобиль- це  чорний  біль нашої  землі, це  подвиг і  трагедія.

Чорнобильська  біда  надовго  залишиться  в  нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати  на собі  її  наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає…



Немає коментарів:

Дописати коментар