direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

середу, 23 листопада 2016 р.

"Свіча поминальна - свіча надії" урок пам'яті жертв Голодомору



Хай світло від свічки у небо летить

Хоча б одну душу зігріє в цю мить

Щоб душа ця загублена спокій знайшла

І у вічність до Бога вона відійшла.

         
  Їх ніхто вже не запалить. Свіча мільйонів замордованих голодною смертю погасла в далекому 1922, 1933, 1947р.р. Ми ж з вами можемо запалити свічку тільки для світлої пам’яті і щоб зігрілися душі убієнних голодом та політичними репресіями.
            Третій тиждень листопада кожного року в нашій країні --- поминальний по жертвах імперських насильств над українцями, в тому числі і Голодомору 1932-1933 рр. 27 листопада в день пам’яті кожен свідомий українець, запалить на підвіконні свою свічку пам’яті, щоб її бачили зорі – душі померлих.
                Як можна забути, що без стихії, без засухи, без війни – в самому центрі цивілізованої Європи, в Україні, яка незадовго перед цим була житницею континенту, небачений голод забрав у могилу мільйони людей?

Ні не забудемо! Пам’ятаймо, що зимою 1932-1933 р. помирало в Україні 17 чоловік на хв.., 25 тис. щодня. За 10 місяців Україна втратила майже чверть свого населення.
Страшна арифметика, та не вся , бо до неї треба додати розкуркулених і висланих у Сибір, розстріляних і замордованих у 1937-1939 Р.Р.
 До дня пам'яті жертв голодомору в нашій  бібліотеці  пройшли  бібліотечний огляд літератури  "Скорботний 33", Урок  пам'яті  жертв  Голодомору  "Свіча  поминальна - свіча  надії", діє  книжкова виставка   "Біль  душі  людської".





Немає коментарів:

Дописати коментар