direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

середу, 16 листопада 2016 р.

Година спілкування до Дня толерантності "Добро починається з тебе"

Сьогодні, 16 листопада, у всьому світі відзначають Міжнародний день толерантності.

Його запровадили ще у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ці принципи закріпили у «Загальній декларації прав людини», що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

В останні роки спостерігається різке зростання числа випадків прояву нетерпимості, екстремізму і насильства у всьому світі. Цю зухвалу тривогу тенденцію частково підживлює зростаюча тенденція до визначення відмінностей з точки зору самобутності, а не з точки зору думок чи інтересів.
У результаті, окремі люди і цілі громади стають об'єктами насильства і жорстокості лише в силу їх етнічної, національної або іншої самобутності. Такі загрози, будь то широкомасштабний геноцид або щоденне приниження чинності упереджень, повинні викликати тривогу у кожної людини.
Кожен з нас повинен прагнути підтримувати принципи терпимості, плюралізму, взаємної поваги та мирного співіснування. Ми повинні бути завжди готові усувати стереотипи і спотворені уявлення і виступати на захист жертв дискримінації.
У Міжнародний день терпимості необхідно знаходити підтвердження ідеї про те, що різноманіття, втілене в думках, віруваннях і діях, є цінним даром, а не загрозою. Необхідно прагнути до створення більш терпимих громад, в житті яких вкорениться цей основоположний ідеал.



16 листопада бібліотекарі дитячої  бібліотеки
  провели  годину  спілкування  з користувачами бібліотеки до Дня толерантності  "Добро  починається з тебе".

Немає коментарів:

Дописати коментар