direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

вівторок, 18 жовтня 2016 р.

"Від козаків до наших днів, збережемо вогонь батьків"

               14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. І водночас цей день відзначається Днем українського козацтва. У незалежній Україні це свято офційно існує з 1999 року (наказ Президента України від 7 серпня 1999р.), але неофіційно святкується вже декілька століть. Президент України 13 жовтня 2014 року підписав указ, відповідно до якого щороку 14 жовтня відзначатиметься День захисника Вітчизни.
               Сьогодні в Україні намагаються відродити козацтво, ретельно вивчають життя козаків, їх звичаї, традиції, створюють сучасні козацькі загони. Справді, часи козацтва – частина героїчного минулого українського народу. Так в чому ж полягає інтерес до козаків? Чому ми пишаємося ними на весь світ?
            Унікальність нашої історії і нашого народу полягає в тому, що у козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Козак в нашій уяві – звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею.

Козацтво відіграло велику роль в історії України, справило вплив на формування специфічних рис культури. Вже самим фактом свого існування воно надихало українців на боротьбу проти феодального гноблення.

Слава про волелюбних українських предків живе і донині. Через козацтво ми всі творили нашу історію, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї. І сьогодні, коли йде становлення незалежної України, як ніколи актуально звучать рядки нашого Гімну

                 Душу й тіло ми положим за                                     нашу свободу                    І покажем, що ми, браття,                             козацького роду


12 жовтня в бібліотеці для дітей пройшов урок - вікторина до Дня захисника Вітчизни "Від козаків до наших днів, збережемо вогонь батьків". 
Два роки в Україні іде війна з російським агресором і "наші воїни повертаються з війни. І розповідають - розповповідають. Або скупо кидають по слову. Або просто мовчать. Але ми хочемо почути їх розповіді, нам потрібно знати про все: про бойових побратимів; про героїчні вчинки, які самі воїни важають просто роботою, про помічників, без яких не обійтися, і і просто нас з вами.Бо ми всі - своїми діями і мріями - наближаємо перемогу! Віримо в вас! Цінуємо вас! Любимо вас!"
        На уроці Мельник Світлана Федорівна презентувала книги серії "Героям слава" - розповіді для дітей про героїв фронту і тилу.

Немає коментарів:

Дописати коментар