direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

пʼятницю, 10 липня 2020 р.

Від зернини до витворів мистецтва


Всесвітній день шоколаду, або ж World Chocolate Day відзначається  щорічно 11 липня, отож  завтра у ласунів  буде  зайвий  привід  посмакувати  та  відсвяткувати.  
Вважають, що першими почали  робити  шоколад  ацтеки,  які  відкрили  какао-боби приблизно у 600 році до н. е. Майя та ацтеки культивували какао-дерево й готували з його бобів напій «чоколатль», щоб відновити сили та енергію. До розмолотих бобів какао вони додавали  жагучий  перець  чилі 
 та мед. Вважали, що це напій богів.



В Іспанії у XVI столітті гарячий шоколад (без перцю й  меду, але з корицею та цукром) вважали шляхетним напоєм аристократів.
  
Татуся Бо "Тортик для котика" 
У звичному нам вигляді, як плитка, шоколад  почали  випускати  в  XIX столітті. Його вважали корисним продуктом, що покращує настрій і швидко втамовує голод. Також припускають, що шоколад має здатність уповільнювати процеси старіння. Як свято, Всесвітній  день шоколаду,  почали відзначати  у Франції  в 1995 році.  Цей  «солодкий»  день  швидко набув популярності  і  був підтриманий в Німеччині, Італії, Швейцарії та, зокрема, і в Україні.  В  нашій  країні  побачити  незвичайні  мистецькі  шоколадні вироби  можна в трьох постійних музеях шоколаду  у Львові, в Тростянці та в Одесі.
Як Вам шоколадний експрес?







Немає коментарів:

Дописати коментар