direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

пʼятницю, 17 липня 2020 р.

Цікавинки  з  життя  змій

Майже  щодня  в усьому світі  відзначається  якесь  незвичайне  свято.  Тож і не дивно, що існує  Всесвітній день змій. Загалом на нашій планеті мешкають 2 700  видів  змій,  із  яких близько 700 - отруйні.

Найбільшою вважається анаконда. У довжину вона зазвичай досягає 7-9 метрів, зрідка 10 – 11 метрів, однак важити може до 250 кілограмів. Барбадоська вузькорота змія – один з представників  маленьких не отруйних змій. Мешкає вона на острові Барбадос. Довжина цього плазуна рідко перевищує десять сантиметрів.  В  Україні живуть 11 видів змій, із яких 5 отруйних: гадюка звичайна, або лісова, носата гадюка, гадюка Ренарда, гадюка Нікольського і степова гадюка. А чи знаєте ви, що змії не мають повік, а їх очі захищає лише прозора плівка. Тому їм доводиться спати з відкритими очима. Інформацію про навколишній світ змії отримують за допомогою язика. Так що висунутий зміїний язик не є ознакою агресії — це всього лише спосіб дізнатися, що знаходиться попереду. Зазвичай змії нікого не чіпають, якщо не виявляти до них агресії. 

В історії  нашої планети  були справжні  змії – гіганти. Зоологи називали тих страховиськ титанобоа. За припущенням вчених, вони важили понад тонну, хоча у довжину сягали близько 14 метрів. Жили вони приблизно 58 мільйонів років тому в Південній Америці.   




Немає коментарів:

Дописати коментар