direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

середу, 24 січня 2018 р.

       

        Є в нашого народу

                чудові  традиції і  колядки,

                              щедрівки і  вечорниці.

     Свято Різдва чекають з нетерпінням і дорослі, і малі. Воно приносить чимало радощів, веселощів та солодощів. Свято тішить своїм затишком, спокоєм та надіями на краще майбутнє. Та чи знаємо ми як його святкувати?
Розпочинається Різдво 6 січня – Святий Вечір. Цей день в усіх асоціюється із такою смачною стравою як кутя. Вона красується на столі серед ще 11 страв. Адже всі знають про те, що до Святої Вечері потрібно приготувати 12 страв. Кутя – окраса. Це – перша страва, яку їдять. Потім всі інші.





    В цей день прийнято ввечері ходити            з Віфлеємською  зіркою із позолоченого паперу, прикрашеною ліхтариком. З нею ходили по селу та співали різдвяні пісні. Це називається колядуванням. Колядувати можуть діти, дорослі парубки та дівчата. 



12 січня в дитячій бібліотеці була оформлена книжкова виставка  «Народознавча веселка», на якій були представлені книги, які висвітлюють національні   особливості   українських свят, традицій і звичаїв. Діти прослухали інформацію про різдвяні свята та колядували, щедрували, за що  отримали солодощі.





Немає коментарів:

Дописати коментар