direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

вівторок, 9 січня 2018 р.



  

              А  ми сестри  рівні сніжиночки -царівни

                                             Ой, летять, летять сніжинки
                                             На будинки, на ялинки,
                                             На дороги, на поля —
                                             Біла-біла вся земля!
                                             Сніг лапатий, сніговій…
                                             Здрастуй, свято — Рік Новий





     Новий рік – одне з найдавніших і найпопулярніших календарних свят. Це мабуть єдина подія,  яку протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах  і на всіх континентах, яку знають, люблять і з нетерпінням чекають діти.
  Незважаючи на те, що Новий рік – одне з небагатьох свят, що об’єднує все людство, за всіх часів у різних народів існують свої традиції зустрічі Нового року та своя святкова атрибутика.



     Особливе місце в інтер’єрі відводиться сніжинкам з паперу. Розміщують їх на вікнах, дверях, стінах, під люстрами. Справжній майстер-клас новорічних сніжинок пройшов в дитячій бібліотеці  з 18-28 грудня. Діти захоплено вирізали білих красунь з паперу. Кожна виготовлена сніжинка  мала свій візерунок і була неповторна.Це
 заняття було цікавим для дітей і не вимагало спеціальних навичок. 








          Існує безліч різних способів  виготовлення новорічних сніжинок,  мабуть, самий популярний спосіб - це  вирізування ажурних сніжинок. Трафаретів і схем для вирізання такого роду зимових виробів з паперу дуже багато, тому діти створювали  безліч самих різних візерунків і при цьому жодного разу не повторювалися.
    Є дуже простий спосіб  потрібно лише  скласти аркуш паперу, намалювати на ньому візерунок, а потім, не кваплячись, вирізати його. Розмір сніжинки на Новий рік може бути будь-якою, це залежить від розміру паперового аркуша, який буде взято за основу. 


  
    З паперових сніжинок - прикрас також можна робити незвичайні гірлянди або наклеювати їх на стіну за допомогою прозорого скотчу. В якості основи для таких незвичайних прикрас можна використовувати білу, кольорову, гофровану, обгортковий папір або навіть сторінки старих газет і журналів. Дуже цікаво вийде, якщо вироби-сніжинки будуть наклеєні у вигляді якого-небудь візерунка, малюнка або цілого новорічного сюжету.






Немає коментарів:

Дописати коментар