direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

четвер, 7 вересня 2017 р.

                                 Держава  славна  Україна



     Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками. У народі існує повір’я,  що той,  хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Максим Рильський любив повторювати: “Той, хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього”. Кожен народ, кожна нація тримається на прадідівських традиціях, звичаях, символах, віруваннях. І тільки вивчаючи і
знаючи ці традиції, ми зможемо передавати культурну спадщину свого народу .Рідний край...Він починається від батьківського порогу, стрункої тополі, твоїх воріт, з барвінку, який ніжно стелиться по садочку. Найсвятішими для нас є слова Україна, Батьківщина
Є край, де найкращі у світі пісні
І цвітом чарує калина,
Де сонечко вперше всміхнулось мені
Це дім мій – моя Україна.










Саме 1 вересня відбувся урок народознавства з 5 –Б класом ЗОШ ім. В.З.Тура.Для дітей була оформлена книжкова виставка «Україна - рідний край».На якій були широко представлені книги по народознавству.Бібліотекар МельникС.Ф. загадувала загадки дітям,де відповідями були відгадки-народознавчі символи України.Також діти активно приймали участь в вікторині про Україну.Читачі дізналися про  вишиванку,рушник,віночок,вербу,калину,зозулю. 




Наша свята земля, рідна оселя, солов’їна мова, невмируща пісня, червона калина - є нашою Батьківщиною, яка зветься Україною. Тож любімо, шануймо, бережімо її та будьмо гідними її синами та доньками.

Давня мудрість говорить: «Що посієш, те й пожнеш». Виходить, які якості ми виховаємо сьогодні в дітях, таким і буде майбутній світ, у якому жити всім нам.






Немає коментарів:

Дописати коментар