direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

пʼятниця, 23 червня 2017 р.



                                         

                      Шана  за подвиг, вдячність  за  мир







      
Друга  світова  війна – рубіжна  й  найжорстокіша  подія в історії сучасного світу.


         Почалася 1 вересня 1939 і тривала 2 194 дні   до 2 вересня 1945, коли на борту лінкора «Міссурі» підписано капітуляцію Японської імперії перед союзними державами. Друга світова війна значно вплинула на долю людства. В ній брала участь 61 країна (80 % населення Землі). Воєнні дії відбувалися на територіях 40 країн. До збройних сил було мобілізовано 110 млн осіб у всьому світі. Загальні людські втрати досягли 50-55 млн осіб, з них загинуло на фронтах 27 млн.


        Саме 21 червня  бібліотекарі  Татарбунарської  бібліотеки для дітей  вийшли на бібліомайданчик, щоб розказати дітям про цю криваву війну, в якій проливали кров їхні дідусі.Слобожан Л.П. та Мельник С.Ф. провели з дітьми майстер – клас  «Мак- квітка миру» по виготовленню маків. Мак- символ відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги .     Кожен  учасник мав змогу виготовити власноруч свою квітку .
       В Україні  здавна  кажуть: маки цвітуть там, де була пролита козацька кров. Тому червоний мак не лише Європейський, але й Український символ скорботи про героїв,  загиблих у двох кровопролитних світових війнах  минулого століття. Хоч символіку Україна перейняла Європейську, проте червоні  квіти маку спрадавна слугували українським оберегом. Червоний мак з давніх-давен є могутнім талісманом  українського роду, адже  означає красу, молодість та їхню скороминущість. За красою та могутністю наші предки ставили мак в ряд з іншими улюбленими символами-рослинами – калиною і волошками. Недаремно у прабабусиних колядках співається: «Ой на всім небі Сонце сияє,А в цего ґазди мак процвітає….»        

Також дітям була представлена  книжкова  виставка «Читаєм дітям про війну…».Г.Котик «Мій син», С.Смирнов «Подвиг майора», В.Скомаровський «Багряний листок », Н.Кравцова «З-за парти на війну», Н.Якупов «Великая Отечественная, крах нацизма»,  В.Дарда «Коли гриміли гармати» - ось твори, які розкрили уявлення дітей про військові  дії тієї жорстокої війни.

Головною метою заходу є вшанування безсмертної пам’яті ветеранів війни та виховання в підростаючого покоління поваги до захисників нашої Батьківщини.














Немає коментарів:

Дописати коментар