direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

вівторок, 4 квітня 2017 р.


                         

                                   Ця  незвичайна  класика.


              Але ж пливуть, минають літа..Час і горами двига.
 ...І сум не такий, і радість не та...І тільки незмінна книга!

                                                                          Євген Плужник




Книга творить людину, вона є найкращим і найціннішим скарбом, вічно живою спадщиною. Та з-поміж безлічі книг виділяються ті, що ввібрали в себе досвід віків і мають для народу значення заповітне. Це класичні українські літературні твори, які вивчаються в загальноосвітніх і вищих навчальних закладах.
Український народ має завжди бути вдячним своїм класикам за їхню мовотворчу і мовозахисну діяльність. Починаючи з Івана Котляревського й Григорія Квітки-Основ'яненка, діставши могутню підтримку Тараса Шевченка і його побратима Пантелеймона Куліша, які упродовж найпохмуріших літ оберігали святий вогонь нашої духовності, щоб потім передати естафету любові до рідного слова всій славетній плеяді письменників кінця ХІХ-початку ХХ ст., де нам зоріють імена Івана Франка, Лесі Українки, Олександра Довженка, Ліни Костенко, Василя Стуса та ще багатьох високообдарованих майстрів слова.
28 березня  в  бібліотеці  для  дітей  пройшов  захід, присвячений  творам-ювілярам. Серед них В.Нестайко "Загадка старого клоуна"-35, П.Куліш "Чорна рада"-160, О.Гончар"Бригантина"-45, Л.Українка "Відгуки"-115, Г.Квітка-Основ*яненко"Маруся"-185.

Немає коментарів:

Дописати коментар