direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

четвер, 20 квітня 2017 р.

                                             Щедрий талант Володимира Рутківського

    



     Рутківському Володимиру Григоровичу — провідному український дитячому письменнику виповнилося 80 років. Народився  він 18 квітня 1937 року в селі Хрестителевому на Черкащині в родині вчителів. Його дитинство припало на воєнне лихоліття. 

    
    
    
   

З раннього віку хлопець відкрив у собі нахили і здібності до історичного пошуку, котрі не полишають письменника й досі, спонукаючи не просто писати цікаві історичні твори для дітей, а й відкривати ще й не описані, інколи й не досліджені періоди вітчизняної історії.




  Друкується з 1959 року.  Останні 40 років пише романи для дітей та юнацтвасеред яких «Бухтик з тихого затону», «Гості на мітлі», «Канікули у Воронівці», «Сині води», «Сторожова застава», трилогія «Джури»  та інші. Живе, працює і творить в Одесі.



         З нагоди  ювілею  Володимира  Григоровича  в  Татарбунарській  бібліотеці для дітей  відбулася   презентація  книжкової  виставки «Щедрий  талант  Володимира  Рутківського»,  яку представила  учням  6-7  класів  завідувачка  бібліотеки  Фадіна Л.Б. Рутківський – лауреат премії  ім. М.Трублаїні, ім. Лесі Українки, Міжнародного  освітнього фонду  ім. Ярослава  Мудрого, лауреат Національної  премії  України  ім. Тараса Шевченка 2012 року.




Наша бібліотека має декілька книжок з автографом та дарчим написом автора і дуже  цим пишається. А також у нас є світлини  кращих  читачів Татарбунарського  району  на зустрічі  з  письменником  у Львові та  Одесі.     На 80–му році життя він цінує кожну Божу днину. Щоранку, у  вже поважному віці,  він сідає за  комп’ютер, аби кілька годин творити.    Ми  щиро  вітаємо  Володимира  Григоровича з  ювілеєм,  зичимо доброго здоров’я,  довголіття,  творчої наснаги  та чекаємо нових захоплюючих  творів.

Немає коментарів:

Дописати коментар