direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

четвер, 31 березня 2016 р.

Краєзнавчо - пізнавальний екскурс "Екостежинами Татарбунарщини"

На Землі так багато гарних місць, де дуже хочеться і потрібно хоч раз побувати! Національні парки можна назвати вершиною спільної творчості Бога і людини: природа створила - а люди не зіпсували і продовжують оберігати ці неймовірної краси куточки планети. 

           Національні природні парки України — заповідні території, що є частиною природно-заповідного фонду України. В них дозволено вільний доступ туристів. 
            На території Татарбунарського району з 2010 року створений Національний природничий парк "Тузлівські лимани" . Територія національного природного парку характеризується різноманітними заплавними ландшафтами, специфічною флорою та фауною. Фітоценози Тузловської групи лиманів АлібейШагани і Бурнас відрізняються за флористичним складом, просторовим положенням та площею, яку вони займають у різних частинах внаслідок особливостей ґрунтів та гідрорежиму певних ділянок. Тут зростають види рослин і тварин, занесені до Червоної книги Чорного моря, Червоної книги України, Червоного списку Одеської області та Європейського Червоного списку.
           16 березня 2016 року з учнями 5 го класу Татарбунарського НВК "Школа - гімназія" в районній бібліотеці для дітей прошла зустріч з працівниками Національного природного парку "Тузлівські лимани".
      Віртуальна подорож природничим парком була цікава та пізнавальна для учнів. Кожен зробив для себе висновок, що потрібно берегти природу!!!
Очистимо Землю від бруду і скверни,
Посіємо скрізь доброти й квітів зерна!
Хай буде планета красива й зелена
Для щастя, добра і для тебе й для мене!


Давайте боротись за чистоту природи.
Планеті не будем наносити шкоди.
Посадимо ліс і гайочки зелені,
Сади і діброви — планети легені!

Немає коментарів:

Дописати коментар