direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

четвер, 28 січня 2016 р.

Голокост - лихо століття.

     27 січня у різних країнах світу вшановують пам'ять жертв Голокосту. Українці згадують загиблих в Бабиному Яру.        Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту (винищення євреїв та інших "неарійських" народів нацистами в роки Другої світової війни) в усьому світі офіційно відзначається 27 січня. Дата, приурочена до Дня визволення Червоною армією в'язнів табору смерті Освенцим у 1945 році, була встановлена ​​резолюцією ООН.

     Жалобні церемонії в останній тиждень січня проходять в багатьох країнах світу. Про трагедію єврейського народу 27 січня згадують в німецькому бундестазі. У будівлі ООН в Нью-Йорку пройде особлива церемонія, присвячена пам'яті дітей, які стали жертвами Голокосту. В Ізраїлі та єврейських громадах світу День Катастрофи відзначається 27 нісана (цього дня в 1943 році почалося повстання у Варшавському гетто). .        Для України печальним символом Голокосту є Бабин Яр. Під час Великої Вітчизняної війни фашисти використовували це урочище в Києві як місце масових розстрілів.


Люди  повинні  памятати,  страшні  сторінки   історіїї, щоб  з  часом  вони  не  поверталися. Інформацію  про  один  із  великих фашистських  злочинів   XX століття ми  розповіли  нашим  дітям.                                                                                                                                                         




Немає коментарів:

Дописати коментар