direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

пʼятницю, 15 січня 2016 р.

ДЖек Лондон - Людина, яка сама себе створила!


Істинне призначення людини — жити, а не існувати.
Джек Лондон




Юний читач!

Ми з тобою живемо на межі не лише століть, але й тисячоліть. І так хочеться в майбутнє взяти із собою лише хороше. Мріється, що люди стануть добрішими, людянішими. До цього закликав і великий Джек Лондон. 

Джек Лондон (Джон Гріфіт Чейні)– один із найпопулярніших американських письменників, творчість якого широко відома в усьому світі. Він оспівував людську чесність, мужність, любов до життя, відданість дружбі. Все життя він вірив у Людину, в благородство її душі. Недарма про Джека Лондона говорять як про людину, яка сама себе зробила.

Свій трудовий шлях розпочав робітником на консервній фабриці, а вже на початку 20 століття завдяки високим письменницьким гонорарам він — заможна людина: його гонорар за книгу складав на той час фантастичну суму — 50 тисяч доларів. 

Стежини життя письменника наповнені боротьбою, прагненням допомогти не тільки близьким, а всім, хто потребує допомоги. Яскравим, інтригуючим було перебування  письменника на Півночі. Як відомо, фортуна з її золотим піском відвернулась від нього, але допомогла створити героїв – сильних, волелюбних,  цінуючих життя. 

Джек Лондон написав більш як 200 оповідань, які склали 16 збірок. Існує понад 100 екранізацій творів письменника. До речі, і сам Джек Лондон одного разу зіграв епізодичну роль моряка в першій екранізації 1913 року свого роману “Морський Вовк”.

Письменник пішов із життя у 40 років. Його віра у свій талант і надлюдська працелюбність піднесли його до вершин слави. Але хто знає, які ще нереалізовані плани і задуми забрав він із собою у небуття... 
До  сторіччя  Дня  народження Джека  Лондона  в  читальному  залі  дитячої  бібліотеки для дітей проведено  захід - "Джек  Лондон - людина, яка  сама  себе  створила"- життєвий  портрет Джека  Лондона.


Немає коментарів:

Дописати коментар