direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

середу, 12 червня 2019 р.

Книга – мудрий друг і порадник

Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам про історію рідного краю, звичаї, традиції… В ній зібрана мудрість усього людства, яка передавалася із покоління в покоління і дійшла до наших днів.


Саме про книгу йшла мова під час екскурсії для учнів п’ятих класів НВК «Школа - гімназія». Допитливі читачі уважно слухали розповідь бібліотекарів  про бібліотеку та її «жителів» – книжок. Діти дізнались,що означає слово «бібліотека», коли з’явилися перша паперова та перша друкована книги, а терміни «абонемент», «читальний зал», «стелаж», «формуляр» поповнили словниковий  запас п’ятикласників. 

Вони з великим задоволенням брали участь у літературному квесті «Книги-ключ до знань». Цікавим доповненням екскурсії стала вікторина та мульткалейдоскоп.
Не менш цікавим було знайомство дітей з комп’ютером та вільним доступом до мережі Інтернет, вони ознайомились з правилами користування Інтернет-центром.




І хоча інформаційними лідерами для дітей є телевізори та комп’ютери, проте книга була і залишається головним джерелом інформації та знань, зазначили бібліотекарі. Школярам дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, про що свідчили слова вдячності.



Немає коментарів:

Дописати коментар