direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

середу, 19 грудня 2018 р.

Чай – цілющий напій

І солодкий, і гіркий
Чай духмяний, запашний.
Зцілить нас, і як на те
Навіть втому прожене
 


Чай – це прекрасний корисний напій, який тамує спрагу, знімає втому, додає бадьорості, підіймає настрій. Ідея відзначати «День чаю» виникла під час обговорення на всесвітніх громадських форумах в індійському Мумбаї в 2004 році і бразильському Порту-Алегрі в 2005 році. Відтоді дата 15 грудня стала носити назву «Міжнародний день чаю».

Ось і бібліотекарі районної бібліотеки для дітей вирішили долучитись разом зі своїми користувачами до святкування цього Дня. Передусім трохи історії. Вважається, що чай як напій був відкритий другим імператором Китаю Шеном Нунгом приблизно в 2737 році до н.е., коли імператор опустив листочки чайного дерева в чашку з гарячою водою. 
Перегляд відеоматеріалу надав можливість познайомитися з видами напою, що відрізняються один від одного ступенем ферментації листя, тобто прожарювання і подальшого окислення киснем повітря, звідси і маємо чай: чорний, зелений, червоний, синій, білий. Популярними ж в Україні є карпатські чаї із додаванням кусочків сушених фруктів та ягід.

А у зимову пору дуже доречними є чаї із м'яти, меліси, материнки та чебрецю - вони нагадують про літо. Діти з великим задоволенням чаювали та ласували  смаколиками. До речі, щодня на планеті випивають три мільярди горняток чаю.

Немає коментарів:

Дописати коментар