direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

четвер, 11 жовтня 2018 р.


                           Усі ми козацького роду

Козаки - це вільні люди.
Козаки безстрашні всюди.
Козаки - борці за волю,
За народну щастя й долю.
Козак – це людина чесна і смілива
Найдорожче йому – Батьківщина!


                                                         
     14 жовтня українці святкують одразу три свята.
 Перше  - Свято Покрови Божої Матері, друге - День українського козацтва, третє свято, дуже молоде - День захисника України.
                                                             


    

     
   Свято Покрови було найбільшим святом для козаків. Цього дня у них відбувалися вибори нового отамана. Наші лицарі вірили, що свято Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою.



       З цієї нагоди в бібліотеці для дітей була відкрита  книжково - ілюстративна виставка  «Лицарський дух козаків». На ній  представлені документи, які висвітлюють основні етапи становлення Української козацької держави, книги про славні козацькі традиції, історію виникнення  козацтва в Україні , побут і життя козаків на Січі, а також художні твори,  які відтворюють сторінки героїчної історії українського народу.

       Разом з бібліотекарями  Мельник  С.Ф  та Герасим К.В.  дітям цікаво було дізнатись про те, хто такі запорожці  та  як ставали ними,  про героїчні звитяги козаків,  їх походи,  побут та звичаї.  Дітей зацікавила література про легендарного гетьмана Богдана Хмельницького та отамана  Івана Сірка. До Дня  українського  козацтва  бібліотекарі  підготували  вікторину  про життя та побут козаків.







    




День українського козацтва – це данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та    досягнення Україною своєї незалежності.

Немає коментарів:

Дописати коментар