direction="right"

Бібліотека працює з 9.00 до 18.00 щоденно, окрім суботи та неділі.

пʼятницю, 3 лютого 2017 р.

"Магія катаєвської прози."


Валентин Петрович Катаєв - російський письменник, драматург, поет, народився в Одесі 16 січня 1897 

 Його батько був учителем єпархіального училища, мати – дочка генерала. Навчався Катаєв в Одеській гімназії. Писати вірші почав ще в 9 років, а вперше вірші Катаєва були опубліковані в Петербурзі в 1914 році – в журналі “Весь світ”.


 З раннього віку у Валентина була повна впевненість у своїй майбутній письменницької долі: вже в 9 років він почав записувати свої творіння в шкільний зошит, а трохи пізніше, трохи подорослішавши, став наполегливо бомбардувати місцеві одеські видавництва проханнями про публікацію своїх творів. Видавництва рукописи юного гімназиста брали, але друкувати їх не поспішали – творчий шлях Валентина Петровича Катаєва в літературі почався лише в грудні 1910 року з підготовки до друку його перші вірші «Осінь». Закінчити навчання в гімназії Катаеву не вдалося, в 1915 році він вирішив в якості добровольця взяти участь у фронтових діях. Літературних студій молодий прапорщик не закинув, але переключився з поезії на прозу: його нариси і розповіді про життя в окопах стали регулярно з’являтися на сторінках преси.


          Сьогодні. коли військові дії охопили схід України, і поняття усиновлення набуло сучасного змісту, знову популярною стає повість Катаєва" Син полка". Розповідь про хлопця- сироту, усиновленого бойовим полком дуже схвилювала дітей, які були присутні на літературному уроці, який був проведений 24 січня в дитячій бібліотеці.


В творчості письменника присутня і тема казок, в яких перемагає добро , і вчить дітей бути сумлінними.Саме казка "Цветик - семицветик" навчає дітей бути добрими, співчутливими до чужої біди, а не бути егоїстом.

Немає коментарів:

Дописати коментар